ARBEID ADELT, VPRO Studio Hilversum, 5 December 1982 FM

0 (1)

ARBEID ADELT, VPRO Studio Hilversum, 5 December 1982 FM

Live uitgezonden in het programma Spleen, gepresenteerd door Ignit Van Kasteren, bekend van “Vankaye & Ignit”( Nederlandse 80′ s new wave electronic act).

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt (Max Alexander) en Jan Van Roelen (David Salamon). Samen brachten zij de singles “Ik sta op scherp” en “Schuld, mij treft geen …” uit.

Hun eerste concert duurde maar 7 minuten omdat ze maar 2 liedjes hadden.

Meer liedjes volgden snel. “De dag dat het zonlicht …” werd uitgevoerd in het nationale Belgische programma “Hitring” en was een shockerende verrassing. Er was een boel te doen om de single omdat crooner John Terra zich genaaid voelde. Net op dat moment had hij een hit-notering met “De dag dat het zonlicht niet meer scheen”. Hoewel het nummer in de verste verte niet op zijn nummer leek en er niets mee te maken had, voelde de beste man zich persoonlijk aangevallen door de zin “dat was de dag, de dag dat John met mijn vriend verdween”.

Later werd het duo versterkt door Luc Van Acker (later bij Shriekback, Revolting Cocks en Mussolini Headkick) met wie ze het mini-album “Jonge Helden” opnamen.

Hun amusante gekte en de inventieve videoclips zorgden er voor dat “Lekker Westers” en “De man die alles noteert” redelijke hits werden.

Ze stopten er mee na hun mini-album “Le chagrin en Quatre-vingt”. Een jaar later werd de groep heropgericht, dit keer zonder Luc Van Acker maar met Willy-Willy op gitaar.

Check hun video uit op http://www.youtube.com/watch?v=5J5D21-TIF8 . Ze steken op voortreffelijke wijze de draak met de 8o’er jaren New Romantics videoclips!

Set list :

01 De Man Die Alles Noteert
02 Jonge Helden
03 Het Amusementsbedrijf
04 Het meisje van mijn hart
05 Ik sta scherp
06 65+
07 De Turk
08 De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen
09 Pro Vita

Luc Van Acker – gitaar, toetsen
Marcel Vanthilt A.K.A Max Alexander – zang
Jan Van Roelen A.K.A. David Salomon – saxofoon, toetsen, electronica

BONUS TRACKS

Als bonus, 5 nummers die ze op dezelfde dag uitvoerden, ’s avonds, in Amsterdam in De Melkweg.

10 De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen
11 65+
12 Profita
13 Ik Sta Op Scherp
14 ?

Lineage : FM > Cassette > Audacity > CD Wave Editor > FLAC 8

Another one from the box of old tapes !

ENJOY

FREDHEADSET

De nummers zijn FLAC bestanden (lossless) en kunnen in bijna alle mediaspelers geopend worden (Windows) of, geconverteerd naar ALAC (losless), in iTunes (Mac).

Downloadlink alhier

7 gedachtes over “ARBEID ADELT, VPRO Studio Hilversum, 5 December 1982 FM

 1. Hallo allemaal. Even een paar correcties: ‘Profita’ moet ‘Pro Vita’ zijn, en het is ‘Ik Sta Scherp’, zonder ‘op’ dus. Het allerlaatste nummer, waar ik al jaren naar op zoek was (thanks, folks!!), heet meen ik gewoonweg ‘Het Is Niet Belangrijk’. Heb dat ooit op de Belgische radio horen langskomen bij Gust De Coster.

  Uitstekende geluidskwaliteit overigens, echt super om weer terug te horen zo!

 2. Ik heb indertijd dit concert ge-taped op 2 kantjes van een erbarmelijk slechte BASF Ferro cassette en zou ook graag dit hele concert in bezit willen krijgen. Zou ik ook die download link kunnen krijgen???

 3. Beste Fred,
  Wonderlijk dit terug te vinden. Het concert downloaden lukte me evenwel niet. Hoe kan ik die opname te pakken krijgen? Zou geweldig zijn, daar wij (ja, AA! bestaat opnieuw!) begin december ’n biezonder concert spelen tijdens the Turnhoutse stripfestival alwaar de beste Belgsiche striptekenaars onze nummers van live-cartoons zullen voorzien. Het lijkt ons ’n fijn idee om bv dat VPRO uit ’82 ’s grotendeels overnieuw te doen. Wie helpt ons?
  Groeten!
  Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt!)

  1. Wel, wel,wel….wie had dat ooit kunnen denken ? Monsieur Vanthilt himself !
   Wow ! wat een goed nieuws ! Arbeid Adelt herleeft ! Ik stuur je een link waar je (hopelijk) de bestanden wel kunt downloaden.

   Houd me alsjeblieft op de hoogte van de verdere perikelen van AA. ( fredheadset@gmail.com )

   Groetjes

   Fred Tabois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s