Twice A Man – The sound of a goat in a room live in Amsterdam, The Netherlands , De Melkweg March 3. 1983

Twice+a+Man

Twice A Man – The sound of a goat in a room live in Amsterdam, The Netherlands , De Melkweg March 3. 1983 

Recorded and broadcasted by VPRO Radio.

Swedish group Twice A Man were founded 1981, as an extension of the band Cosmic Overdose.

They were at the start more like an ordinary musicgroup in the synthesizer genre, but since the middle of the eighties have become a project-group, who cooperate with artists from other fields such as film, theatre and dance.

Their musical style is hard to pigeonhole, since it stretches through a variety of synthpop, ambient, experimental, tribal and classical music.

Main members through the years have been Karl Gasleben and Dan Söderqvist.

Setlist :

01 Room I
02 Goat I
03 Liquid observations
04 Voices
05 Killing angels
06 Coffins of snow
07 Goat II
08 Sorrow
09 Balloons
10 Talking to the wall
11 Goat III
12 Conclusion

Line up :

Dan Söderqvist : electric guitar, vocals
Karl Gasleben : synthesizers, vocals

Source : FM > Cassette > Audacity > EAC > CD Wave Editor > FLAC

Some editing was done in track 2 and 3.

For a few seconds the left channel had completely vanished due to tape desintegration. I copied the right channel to the left channel , and thus giving a short piece of monaural sound but the stereo returns quite soon.

Also one or two fade outs due to newsbulletin blips and traffic information, i believe.

Another one from the box of old tapes !

Download link

ENJOY !

FREDHEADSET

10 gedachtes over “Twice A Man – The sound of a goat in a room live in Amsterdam, The Netherlands , De Melkweg March 3. 1983

 1. dag Fred . Als ik wat wil downloaden moet ik lid v facebook worden en die heb ik net laten inslapen. Zou je evt de spleen en twice a man zaken op een cd/dvd willen zetten. Ik heb zelf heeeeel veel muziek dus we zouden ook eea kunnen ruilen. Mogelijk zoek je nogw at muziek… ik heb het misschien wel. mgroet, pieter

 2. Beste Fred, de tranen biggelen over mijn wangen van emotie. Dank je wel voor het delen van deze, voor mij zó belangerijke, radio-opname!
  Bart

   1. Je hebt gelijk: ik heb een berichtje gestuurd naar de mannen en Dan bevestigde het. Ze staan nog steeds niet op die lijst. Maar hoeveel nummers gaan ze spelen dan gezien de hoeveelheid artiesten? Ik weet niet of ik ga komen want de rest van de line-up vind ik niet interessant genoeg om een expeditie Grauzone te ondernemen.

    Wel heb ik een mailtje gestuurd naar de programmeur van De Boerderij in Zoetermeer, om hem te geinteresseerd te krijgen in een vol avondje Twice A Man.

    We gaan het zien.

  1. Hallo Fred en Bart,

   Ik ben zeer in m’n nopjes over de vele Spleen posts! Geweldig dit, ik zat vroeger aan m’n radiootje gekluisterd wanneer de uitzendingen waren.
   Ik was aanwezig bij de 1e Grauzone maar wist nog niet dat TAM zou optreden bij de 2e editie. Daar ga ik natuurlijk bij zijn.
   Ze waren nog niet zo lang geleden op tour in D (Bocholtz) en B (Antwerpen).
   Misschien kom ik jullie beiden nog tegen op die avond.

   Fred, ga vooral zo door met posten. Er zitten zoveel mooie opnames tussen…exact mijn smaak/belevenis.

   groet,
   Peter

 3. Hallo Fred,

  Nu heb ik weer een puik concert van Twice a man – the sound of a goat bij jou gevonden!
  Ik heb ze voor het eerst in 1983 gezien te Maastricht. Daar was in die tijd een concertzaaltje in een oude Kapel! Een ontmoetingsplek van punkers en skinheads. Vele mooie concerten gezien van oa Siglo XX, Virgin Prunes, Dead can dance, Sisters of mercy, belgische punkbandjes….en meer.
  Ik ging standaard naar elk concert en kan me nog herinneren dat hun optreden fenominaal was! Ik triggerde op het mooie sustain gitaargeluid dat verweven zat in de nummers en de subtiele zang. Rookmachines op het podium om een mystieke sfeer te ceeren.

  Vanaf dat moment was het een van m’n favoriete bandjes heb heb ze wanneer ze weer elders in Nederland speelden zo vaak mogenlijk gezien.

  Jouw concertopname is nagenoeg identiek aan hun originele cassette! Ik heb bij hun 1e concert de originele cassette gekocht (the sound of a goat) en van Cosmic Overdose! Ze moeten hier nog ergens in de opslag liggen.

  Bij de dl-link is er iets mis met nummer 09 en 10. Beide nummers kan ik niet afspelen, alle ander nummers doen het wel. Misschien kan je hier nog naar kijken want nr. 10 talking to the wall is een mooi nummer!

  groet,

  Peter
  Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s