Slumberlandband

En weer een Nederlands muziekpareltje dat nooit werd uitgebracht op cd !

1975 was het jaar waar in de Nederlandse band C.C.C. inc. werd opgeheven. Een aantal leden beginnen een nieuwe band, The Slumberlandband.

Bestaande uit Ernst Jansz (piano, percussie), Piet Dekker (basgitaar), Joost Belinfante (viool, gitaar), John Lodewijks (drums) en Friedrich Hlawátsch (Frits van Doorninck) (zang en viool), brengt deze band maar één langspeelplaat uit, “The Slumberlandband” en één single (Zoo/ Sidewalk).

De LP is een prachtige melodramatische plaat met grote C.C.C.inc. en vaudeville invloeden.

Ook is hier al een beetje te horen welke richting het zal opgaan met een aantal leden van deze band.

Na het ontbinden van deze band gaan een aantal leden verder als de reggaeband De Rumbones en daarna als De Foelsbent, om daarna als Doe Maar geschiedenis te maken.

Één van de nummers van deze LP, het door Ernst Jansz geschreven  “Life goes on/and on” zal in een Nederlandse vertolking  als  “Het leven gaat door/Er verandert niks”  door Doe Maar worden uitgebracht op hun eerste album “Doe Maar”.

Download link

De bestanden zijn FLAC (lossless) bestanden die in bijna alle mediaspelers afgespeeld kunnen worden (Windows) of, geconverteerd naar ALAC (lossless) in iTunes (Mac) .

Om, eventueel, de FLAC bestanden om te zetten naar ALAC, kun je, voor de Mac, het handige programma Max gebruiken. Klik hier om het te downloaden.

Voor Windows is  DbPoweramp Music Converter  een heel gebruiksvriendelijk programma waarmee je bijna ALLE geluidsbestanden kunt omzetten naar wat je wilt.

Voer het exe bestand uit en daarna alle bestanden die in de map plugins zitten. KLik hier om DbPoweramp Music Converter te downloaden.Advertentie

13 gedachtes over “Slumberlandband

 1. Heel fijn om hier nu echt overal naar te kunnen luisteren!

  Mocht je interesse hebben; ik heb de toch al uitstekende opname bijna volledig ontdaan van tikken (niet softwarematig, maar per tik met de hand weg ge-edit) en het wat vergeelde artwork naar zijn oorspronkelijke (blauwere) kleur opgefrist.

  Mocht je me willen bereiken dan kan dat via mijn website makzmedia(punt)nl.

  Zie het maar als een bedankje voor het opnieuw uploaden.

  1. Wat ontzettend aardig van je ! Ik ben zeker geïnteresseerd naar jouw versie. Mocht ik m plaatsen dan zal ik je vermelden ! Je zou hem naar mij kunnen versturen via Wetransfer.

 2. Ik heb het bestand meerdere keren gedownload, maar ik krijg steeds een foutmelding bij het decomprimeren. Het lijkt beschadigd te zijn, want drie verschillende unzip-programma’s geven niet thuis… Is er een mogelijkheid om opnieuw te uploaden?

 3. Jammer dat de link niet werkt. Ik heb ze ook nog live gezien, in een soos onder de brug over het Vondelpark (hoe heette die ook alweer?) Ik was vergeten dat sommige bandleden later Doe Maar zouden vormen

  1. Ja, dat was Beatkelder Lijn 3, in 1968. Na 1 jaar werd de naam veranderd in Studio 7. Veel groepen speelden hier door de jaren. Eerst beatgroepen zoals de Outsiders, Les Baroques, de Bintangs, Blues Dimension, Trix and the Paramounts, Linda van Dijck & The Boo Boo’s, Living Blues en vele anderen, maar ook The Pink Floyd. Later veel jamsessies met Hans Dulfer, Willem Breuker, Thijs van Leer, Jan Akkerman maar ook Frank Zappa, kwam een keer meedoen. Huisorkest was Doom of Earth.

   In 1970 viel het doek.

   Klik om toegang te krijgen tot DeOudAmsterdammer4sep12.pdf

   Hier ook wat beeldmateriaal. https://www.youtube.com/watch?v=m3kO2UrHsY4

   De link was stuk en ik heb m gerepareerd. Je kunt The Slumberlandband gewoon weer downloaden, hoor !

  2. Slumberlandband live? In locatie die in ’70 is gesloten? Of ging dat over andere band? (ik probeer te achterhalen wanneer hun 1e optredens zijn geweest, moet ergens herfst ’75 zijn geweest)

   1. Zou best kunnen, hoor. Tot begin 90er jaren gebeurde er nog van alles in die ruimte. De band Slauerhoff en de daaruit ontstane band Kong hebben er nog lang gerepeteerd. Soms werd er wel eens een concert gegeven.

    1. Ook heb Frits van Doorninck/Friedrich Hlawatsch gesproken en hem gevraagd of ze in Lijn 7 hebben gespeeld. Hij antwoordde:
     “Ha Fred, ja, daar hebben we ooit gespeeld, leuk, maar hopeloze akoestiek, weet ik nog wel, maar ik weet ik niet wanneer. We hebben maar anderhalf jaar bestaan, dus het moet in 1975 of ’76 geweest zijn. Groet, Friedrich”

 4. CCC en Rumbones wel gezien maar, helaas, de Slumberlandband nooit. Wel laatst Friedrich Hlawátsch zien spelen ! En CCC staaat nog regelmatig op de platenspeler. En…. de laatste op cd ook.

 5. Ik heb ze in het echt gezien in Eexterveen of zo iets. Daarna de lp gekocht. Als CCC fan een verplichting. Draai het nu nog wel eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s